Mensport

De Hippiade te Ermelo

De kampioenschappen van de KNHS en tevens laatste buitenwedstrijd van Elly.
‘s Morgens was Shorebrook’s Hennessy aan de beurt.  Er waren 20 starters in de klasse L en er werd best gereden, slechts 1 combinatie kwam niet aan 60% toe.
 Bij de eerste proef was Hennessy in het begin wat afgeleid, maar ging gaandeweg de proef erg fijn lopen. Zij werden 5e met 195 en 206 punten. De 2e proef ging prima met 202 en 182 punten en een 2e plaats. Met deze scores werden zij in totaal 3e en ontvingen een bronzen medaille.
Een prachtige afsluiting van Hennessy’s eerste wedstrijdseizoen.


Foto: Janneke de Rade

‘s Middags werd de klasse M verreden. De eerst proef liep Brurenhof’s Vincent super en stonden zij 2e met 194 en 203 punten. De tweede proef ging ook goed tot de galop; hij sprong overkruist aan wat hij op de linkerhand eigenlijk nooit fout doet.  Zo’n fout kun je je tijdens de Hippiade niet permitteren  en  onze punten kelderden hierdoor enorm 172 en 178 en een 13e plaats.
In totaal zakten wij naar de 7e plaats ( van 17 combinaties).

Welsh Sportdag

De Welsh Sportdag staat altijd op onze agenda, vooral  omdat Jorden dan  ook Dmee kan rijden en het altijd een gezellige evenement is.
Het was een zonnige dag, helaas liet de organisatie wat het mennen betreft nog wel wat steekjes vallen, maar dat mocht de pret niet drukken

Elly en Hennessy moesten als eerste starten. De 1e proef was hij wat onrustig en behaalden zij 186 pnt.. De tweede proef liep hij fijn en werden ze 1e met 205 punten. Daarna de vaardigheid. Hennessy begint hier schik in te krijgen. Er viel slechts 1 balletje binnen de tijd  en zij wonnen de 3e prijs.Bij het allround menkampioenschap werden ze 2e.

Daarna reed Elly met Vincent twee M dressuurproeven met scores van 190 en 199 punten. De M-vaardigheid ging niet naar wens;er rolden wel 5 ballen van de kegels af.


Foto: Theo ten Brinke

Als laatste was Jorden met Waterlands Kiki aan de beurt.  Hij reed een redelijke bixieproef (figuren rijden ,vooral buiten is voor hem best moeilijk). Hierna de de vaardigheid klasse L . Het parcours was niet makkelijk, want tot nog toe was er maar 1 menner foutloos. Jorden en Kiki waren echter super goed bezig. Ze waren foutloos en ook nog binnen de tijd, dus barrage. Hier viel 1 balletje. Jorden was apetrots en iedereen op het terrein die hij tegenkwam vertelde hij dat hij foutloos was. Hij kreeg twee mooie bekers.


Foto: Janneke de Rade

Heideconcours te Ede

Elly reed met Hennessy twee L dressuurproeven. Hij was niet zo goed bij de les en onttrok zich wat aan de hulpen.  Van de jury, die beide proeven keurde, kregen we 181 en 175 punten, maar er stond genoeg huiswerk op de protocollen. De vaardigheid was binnen de tijd, maar en vielen 3 ballen.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                       

Ringsteken Putten


Met dank aan Marijke van Wincoop  deden wij met een  prachtige wagen als matrozen mee met het jaarlijkse ringsteken.  Onze moeite werd beloond met  de prijs voor het schoonste geheel bij  de pony’s. Emma deed goed haar best als steekster, maar viel net buiten de prijzen. Natuurlijk genoot Jorden weer op en top van zijn rol als matroos.

Districtkampioenschappen Nijkerkerveen

Deze kampioenschappen werden dit jaar voor de eerste keer verreden op de terreinen van manege
Kraay. Bijzonder jammer was het dat  er  vrijdagnacht zoveel regen was gevallen, zodat de meeste dressuurringen  nat en zwaar waren. De organisatie was wat ons betreft prima in orde.

Elly en Rick startten beiden L-dressuur. In deze klasse was veel deelname; 27
Helaas liep de eerste proef van Rick met Vincent niet zo lekker en dat was ook te zien in zijn punten 177 en 174. De 2e proef  ging stukker beter met 184  en 190 pnt.
Elly en Hennessy,  die nogal moeite had met de natte bodem, werden de 1e proef 7e met 178 en 205 punten (gezien het grote puntenverschil  waren  de juryleden  het kennelijk niet met elkaar eens)
De 2e proef resulteerde in 185 en 193 punten. Hiermee verdienden zij een ticket naar de Hippiade.

Elly reed ook nog mee met Vincent in de klasse M-dressuur. De eerst proef werden zij 3e met 194 en 190 punten en de 2e proef werd beloond met 189 en 191 punten. In het totaal klassement stonden zij 3e en mogen eveneens naar de Hippiade.

Garderen avondwedstrijd

18 juli ging Elly met Shorebrooks Hennessy naar de avondwedstrijd te Garderen.
De vaardigheid ging niet door omdat door de vele regen  een groot deel van de buitenmanege blank stond. De dresssuurringen daarentegen lagen er prima bij.
De eerste proef behaalden zij 186 punten en de tweede proef zelfs 197 punten, goed voor een 2e prijs. Mooie scores, vooral omdat dit Hennessy’s eerste L-proeven waren.

Dag van het Paard te Nijkerk

Hier kijken we altijd naar uit: de dag van het paard te Nijkerk , een rit van ongeveer 27 kilometer, 5 marathonhindernissen en puzzels, raadsels en spelletjes voor de groom.

Elly deed mee met Kiki en Annemiek als groom. Vanaf hindernis 2 heeft Jorden ook meegereden en na hindernis 3 nam hij de leidsels van Elly over. De laatste hindernis is altijd de waterbak en die mocht Jorden rijden met begeleiding van z’n moeder. Prachtig vond hij het in het water, lekker nat worden en onze  “gouden” pony Kiki had er ook plezier in. Er werden mooie foto’s gemaakt, deze foto behaalde zelfs de Stentor krant.

Ook Rick reed voor het eerst mee en wel met het dubbelspan Joshua en Vincent. Tijdens de rit ging het niet helemaal van een leie dakje, maar dankzij goed groom werk van zijn oom Koos is alles goed afgelopen.

’s  Avonds bij de prijsuitreiking bleek Rick de 4e prijs te hebben gewonnen (van 120 deelnemers) een mooie afsluiting van deze  schitterende dag.

Nijkerkerveen. Veel winstpunten!!

Voor het eerst werd er een dressuur/vaardigheid wedstrijd gehouden op de terreinen van manege Aart Kraay. Elly en Rick gingen samen op pad.
Dit keer nam Elly Vikariens Joshua mee. Zij werden 2x 2e in de klasse L met 192 en 198 punten. De M-vaardigheid helaas 3 fouten binnen de tijd.

Rick reed voor het eerst klasse L dressuur.  Hij viel net buiten de prijzen maar kreeg wel 3 winstpunten(188 en 195 punten)

Avondwedstrijd Voorthuizen

Elly deed met Shorebrooks Hennessy mee in de B-dressuur. De eerste proef liep hijsuper 201 punten, goed voor een 2e prijs. De tweede proef ging iets minder met 184 . De volgende wedstrijd gaan we over naar de klasse L.

Voorthuizen

Jorden en Elly gingen samen naar de menwedstrijd te Voorthuizen, waar ze altijd een speciale
Hobbyrubriek hebben. Diverse “guppen”van onze club  deden hieraan mee, zo ook Jorden.
Hij leeft altijd  naar deze wedstrijd toe. Met Kiki reed hij een heel mooie bixieproef, waarvoor hij een speciale prijs kreeg en een mooie vaardigheidproef, waarin slechs 1 balletje rolde.
Omdat Elly haar startkaart met Kiki nog niet had opgezegd leek het haar een mooie gelegenheid om ook met deze pony mee te doen. Zij startten voor het eerst Z-vaardigheid, foutloos doch iets te langzaam, dus wat tijdfouten.

Met Brurenhof’s Vincent won Elly beide proeven in  de klasse M  186 en 190 punten. De M-vaardigheid ging minder, 2 afgeworpen ballen.

Garderen - 2 Oranje linten voor Rick

Rick en Elly deden beiden mee aan de altijd gezellige wedstrijd te Garderen.
Rick was niet erg tevreden over zijn dressuurproeven, maar de jury dacht er anders over. Hij won beide B proeven met 191 en 200 punten!!
Shorebrooks Hennessy liep met losrijden prima, maar eenmaal in de ring hoorde en zag hij te veel en was gespannen en hinnekerig. Toch behaalden wij bij beide proeven een winstpunt (180 en 182)

Clubkampioenschappen

Alle 3 hebben we meegedaan aan de clubkampioenschappen van onze vereniging het Gouden Span.
Jorden reed met Kiki een foutloze vaardigheid en een redelijke bixieproe.
Elly behaalde met Shorebrooks Hennessy een mooie dressuurscore in de klasse B van 67,3%, maar  liet enkele ballen vallen bij de kegelbaan.
Rick startte voor het eerst met het dubbelspan Vikariens Joshua en Brurenhof’s Vincent. Een nette dressuurproef van 6l,6% en liet 2 balen rollen in de vaardigheid.

Dubbele zege voor Shorebrook’s Hennessy

Tijdens de eerste buitenwedstrijd op 5 mei te Hoogland hebben Hennessy en Elly beide
B-dressuurproeven op hun naam gezet met 192 en 190 punten. De vaardigheid pakte Hennessy
prima aan, maar Elly had het parcours niet goed genoeg verkent en kon poortje 10 niet meer
vinden;  dit resulteerde natuurlijk in veel tijdfouten en slechts 1 afgeworpen balletje.

Tweespan

Rick is aan een nieuwe uitdaging begonnen; rijden met een tweespan.
Hier alvast een plaatje toen ze voor de 2e keer voor de wagen liepen. Brurenhof’s Vincent en
Vikariëns Joshua een mooi engels span.

Oefenmarathon Putten

Eind maart organiseerde het Gouden Span een nationale oefenmarathon. Een prachtige wedstrijd,
waaraan wij niet hebben deelgenomen.Wel konden wij de week daarop oefenen.Rick stuurde
Vincent met groot gemak en snel door de hindernissen. Ook Hennessy  pakte goed aan en ging
over de brug en door het water. De laatste avond mochten de guppen oefenen en Jorden was
met zijn Kiki natuurlijk ook van de partij. Jorden genoot volop! Over de brug en door het water,
hij kreeg er geen genoeg met zijn topper Kiki.


Foto's: Jacqueline Vos

Indoorseizoen 2011/2012

Dit indoorseizoen heeft Rick Brurenhof’s Vincent van Elly overgenomen om zo wedstrijdervaring
op te doen. Ze hebben 5  twee onderdelenwedstrijden gereden. De proeven werden steeds beter
en ze werden zelfs geselekteerd voor de dressuur indoorkampioenschappen te Hierden, waar ze
5e werden. Ook werd deelgenomen aan de indoor-marathonwedstrijd te Hierden. Dit was ook voor
Vincent de eerste keer dat hij aan zo’n wedstrijd deelnam. Het ging ze prima af.

Foto  district oost.

Elly heeft de 1e 3 wedstrijden meegedaan met Vikarién’s Joshua. Zij behaalden elke wedstrijd een
winstpunt en werden 1x eerste en tweede. De eerste 3 M-vaardigheidproeven werden foutloos
gereden, zodat zij ook naar de indoor kampioenschappen mochten. Helaas viel er de eerste ronde
al een balletje.

De andere 3 wedstrijden gestart met de hengst Shorebrook’s Hennessy.De hengst begint al
lekker te lopen, maar hij vindt het niet fijn om alleen in baan te lopen en wordt dan wat hinnekerig
en snel afgeleid. De derde wedstrijd ging het al veel beter, toch behaalden ze elke wedstrijd
een winstpunt.

Jorden mocht tijdens de wedstrijd te Putten meedoen met een bixieproef, die hij heel netjes
reed . Ook de vaardigheid ging super; ze waren zelfs foutloos.

Hippiade

17 september de laatste buitenwedstrijd – de Hippiade te Ermelo.
Elly reed mee met Brurenhof’s Vincent en reed een nette 1e proef, waarvan de punten wat
tegenvielen . De 2e proef liep vanaf het begin niet erg lekker, binnenkomen en halthouden scheef.
Later tijdens de proef bleek waarom; Vincent had hoge nood! Bij het halthouden ging hij gestrekt
staan en begon uitgebreid te plassen. Daarna achterwaarts ging natuurlijk niet correct en ook de
concentratie van Elly was weg. Dus ook voor deze proef geen goede scores. We werden uiteindelijk 8e.

Welsh Sportdag

Eén van onze favoriete wedstrijden is de Welsh Sportdag te Kootwijk.
Jorden leeft echt naar deze dag toe. Met Waterland’s Kiki reed hij een bixie menproef,
waarvoor  hij een mooie beker en oranje lint kreeg.
Tijdens de vaardigheidsproef vielen er 3 balletjes, maar in deze proef zat een voor
Jorden erg moeilijk stuk in- dus best knap gedaan
foto’s

Elly won met Brurenhof’s Vincent beide M-dressuurproeven (199 en 191 pnt) en ook
de M-vaardigheid (1ekeer foutloos en barrage 3 fout). Zij werden 3e in het allround menklasssement.


Foto: mevr Coveen

Heideconcours Ede

Het hoosde van de regen toen we het terrein opreden van het Heideconcours.
Toen de ergste regen geweest was, toch maar het vaardigheidparcours gelopen, want we moesten
als eerste starten. Met regenkleding en kletsnat 1 L-dressuurproef met Vikariens Joshua gereden.
Dit resulteerde in 193 punten en een 2e plaats. Er stond een mooi, maar pittig vaardigheidparcours, waardoor er maar weinig combinaties foutloos reden. Ondanks een afgeworpen bal op de laatste poort werden we toch 2e bij de klasse M.
Later op de middag werd het droger en reden we met Brurenhof’s Vincent 2 M-proeven.
In de eerste ring werd streng gekeurd bij de M/Z, niemand behaalde een winstpunt. Wij hadden
175 pnt. Bij de 2e proef scoorden we een stuk hoger 197 pnt en werden 2e.
Ook met Vincent hadden we 3 fouten  in de M-vaardigheid, doch de tijd van Joshua was enkele
seconden sneller.

Ringsteken Putten

Dit jaar waren we Chinezen. Onze steekster Emma van Wincoop en haar moeder
hadden veel tijd besteed aan onze wagen. Dit werd beloond met de originaliteitsprijs bij de jeugd.
Helaas regende het bijna de hele avond, maar Jorden genoot als Chinees meisje
erg van de rit en Emma was goed in vorm met 10 v/d 12 ringen gestoken.

Districtkampioenschappen Oost

Onze vereniging "het Gouden Span" organiseerden wederom deze kampioenschappen.
Elly werd met Brurenhof's Vincent 4e met de M-dressuur en mag meedoen aan de Hippiade.
Bij de M-vaardigheid helaas 1 afgeworpen balletje binnen de tijd.


Foto: Johan van den Hoorn

Shorebrook's Hennessy aangespannen

Met hulp van Gijs Buitink zijn we afgelopen winter met het aanspannen van de hengst Shorebrook's Hennessy begonnen.
Hij begint al aardig goed te lopen en we zijn voor het eerst naar de menclub geweest.


Foto: Carry Coveen

Dag van het paard Nijkerk

4 juli werd wederom de "Dag van het paard" verreden. Dit is een rit van 25-30 km,
met onderweg 5 marathonhindernissen en verschillende puzzelopdrachten.

We hebben meegedaan met Kiki, onze super allroundpony. Na de 2e hindernis heeft Jorden
de leidsels van Elly overgenomen en de rit uitgereden. Annemiek ging voor de 1e keer mee als groom.
Mede door haar puzzeltalent werden we 7e in een groot deelnemersveld van ongeveer 90 aanspanningen.
Het was weer een prachtige tocht met wegen die normaal niet toegankelijk zijn. We hebben ervan genoten!

Voorthuizen

Jorden leefde er al weken naartoe, want Voorthuizen is voor hem DE wedstrijd.
Hij mag dan meedoen in de hobbyklasse en 's avonds gaan we dan met de guppenclub bij de Chinees eten.
Met Kiki won hij de 1e prijs in de dressuur (207 punten).
Knap reed hij een foutloze vaardigheid, alleen de tijd was te langzaam voor een barrage.

Hoewel Joshua dressuur niet echt leuk vindt en meer impuls moet tonen, reden we toch 194 punten bij elkaar.
Mag hij daarna de kegelbaan in ... dan wordt hij superactief.
We reden foutloos, maar in barrage was Elly hem even kwijt en dat kostte 1 balletje.

Met Brurenhof's Vincent wonnen we de L/M/Z-dressuur met 190 punten. De andere proef ging een stuk minder met 181.
Ook met Vincent waren we foutloos bij de vaardigheid. Helaas kregen we een halve fout voor tijdsoverschrijding

Hulshorst

Deze wedstrijd met 2 pony's meegedaan.
Met Vikariëns Joshua wonnen we de L/M/Z dressuur met 194 punten en werden we 2e bij de M-vaardigheid.

Brurenhof's Vincent was wat gespannen door alle drukte rond de dressuurringen. Toch kregen we 192 en 194 punten.

Garderen

Op Hemelvaartsdag werd de altijd knusse en gezellige menwedstrijd gehouden in Garderen.
Met Brurenhof's Vincent voor het eerst in de klasse M-dressuur gestart. Dit viel niet tegen.
De 1e proef kregen we terecht 176 punten, maar de 2e keer ging stukken beter met 198 punten.
De vaardigheid ging nog niet naar wens.

Clubkampioenschappen Gouden Span 2011

De eerste zaterdag van mei werden de clubkampioenschappen van onze vereniging gehouden.
Dit keer deden met z'n drieën mee. Rick die vorig jaar zijn koetsiersbewijs heeft behaald
maakte zijn debuut met Brurenhof's Vincent en reed een nette dressuurproef met 190 punten.

Elly reed met Vikariën's Joshua een goede L-proef. Natuurlijk deed ook Jorden mee.
Hij reed dit keer helemaal zelf met zijn Kiki een Bixie-dressuurproef.
Met wat tikjes op z'n schouder van z'n moeder lukt dit al aardig.
De kegelbaan legde hij zelfs af met maar 1 afgeworpen balletje.

Z'n broer en moeder zagen er wel 4 tot 5 vallen. Jorden heeft de eer van de familie dus gered.
De dag werd afgesloten met een gezellige barbecue.

Winterseizoen

Door de vroege vorst was het een moeilijke winter om te trainen.
Wij hebben 3 dressuur/vaardigheidwedstrijden gereden met Vikariën's Joshua.
Elke wedstrijd behaalden we een winstpunt in de L-dressuur (186, 187 en 194 punten).
Voor het eerst M-vaardigheid gereden met Joshua. De 1e keer tweemaal foutloos, daarna ging het minder.

Equirence 2010

13 November werden in Den Bosch de Equirence dagen gehouden (vh Paard & Koets).
Ank Wickel verzorgde daar een clinic "menlessen voor kinderen".
Zij nodigde Jorden met Kiki uit om samen met Lisa en Sem hieraan deel te nemen.
Ank is destijds de uitdaging aangegaan om Jorden te leren mennen en is er trots
op dat hij dit zo leuk en enthousiast doet. Samen gaven zij een mooie show.

Hippiade 2010

Een supermooie afsluiting van het zomerseizoen.
Met Brurenhof's Vincent werd Elly KNHS-kampioen L-dressuur.
We hadden het niet verwacht, maar het was wel heel speciaal om gehuldigd te worden met het volkslied.

Ringsteken Putten

Dit keer met Jorden, Kiki en Emma van Wincoop meegedaan met een bakkerswagen.
Onze steekster Emma won een aanmoedigingsprijs.

Districtskampioenschappen Putten

Zaterdag 7 augustus hebben we meegedaan aan de mendistrictskampioenschappen van district Oost.
Die dit keer door onze eigen vereniging "het Gouden Span" zijn georganiseerd. Het was een mooie wedstrijd.
Met Brurenhof's Vincent werden we 3e bij de L-dressuur een geselecteerd voor deelname aan de Hippiade.
De M-vaardigheid ging niet zo goed, maar toch mogen we ook hiervoor naar Ermelo.

Scherpenzeel

Dit jaar deden we voor het eerst mee aan de wedstrijd van "de Willaerruiters". Het was een hittegolfdag.

Gezien het aantal winstpunten dat we in de klasse L met Vincent al hebben, reden we 1 proef.
Deze proef resulteerde in 193 punten.

De vaardigheid daarentegen ging niet zo best, omdat we er binnen de tijd 4 ballen afreden.

Dag van het paard Nijkerk

De 1e zaterdag van juli wordt traditiegetrouw de "Dag van het paard" georganiseerd in Nijkerk.

Deze bestaat uit een mooie tocht van +/- 25 km, 5 marathonhindernissen en natuurlijk een spel en verschillend puzzelvragen om op te lossen. Samen met nichtje Kim en Jorden als grooms hebben we hieraan deelgenomen met Kiki.

Het liep super. Jorden heeft een groot deel van de rit gereden en was natuurlijk zo trots als een pauw.

Zelfs een onweersbui maakte hem niet van slag. Kiki vindt hindernissen prachtig en is ook snel. We behaalden een mooie 6e plaats.

Nunspeet

Voor het eerst werd er in Nunspeet een dressuur/vaardigheidswedstrijd georganiseerd.

Dit keer hebben we meegedaan met Vincent. We hebben de volgende resultaten behaald: de 1e proef waren we 1e met 196 en in de andere proef scoorden we 191 punten.

De vaardigheid bleek erg pittig. Slecht één combinatie was foutloos in de 1e ronde. Er vielen 3 ballen op de grond en we kregen 2 tijdfouten.

Voorthuizen

Op een supermooi terrein werd door de menvereniging "de Veluweruiters"
op 19 juni een dressuur/vaardigheidwedstrijd gereden.

We hebben meegedaan met Vikariën's Joshua. De eerste L-dressuur wonnen we met 193 punten.
De 2e proef ging een stuk minder, maar toch 187 punten.

Bij de vaardigheid waren we foutloos, maar in de barrage gooiden we er 2 ballen af door een stuurfout van Elly.

Ook Jorden mocht met Kiki meedoen. Donderdag voor de wedstrijd was Kiki door een insect gestoken bij het oor.

Een vervelende plek waar ze een week last van had. Toch reed Jorden een leuke dressuurproef.
Hij werd 2e in de hobbyklasse. De vaardigheid ging helemaal super. 2x foutloos!

Jorden genoot en bedankte de jury als volgt: duim omhoog....grote lach....Goed hè?!
Hij was 1e en kreeg een mooi groen fleecejack evenals z'n moeder.

Een week later kregen we een artikel met een foto van Jorden in de Barneveld Vandaag.


Foto: Albert Willemsen

 

3x oranje voor Joshua

Omdat we afgelopen winter alleen met Vincent zijn gestart, heeft Joshua veel rust gehad.
Deze rust heeft hem goed gedaan. Toen we weer met hem begonnen voelde het goed aan.
We hebben hem meegenomen naar Hulshorst. Daar presenteerde hij zich boven verwachting.
We wonnen beide dressuurproevnen en de vaardigheid, waar we de enige combinatie waren die 2x foutloos was.

Garderen

Een week later hebben we meegedaan aan de altijd erg gezellige wedstrijd te Garderen.
De eerste proef wonnen we met 212 punten! De andere proef ging iets minder, we scoorden daar 190 punten.
De vaardigheid rondden we af met 3 strafpunten binnen de tijd.

Elly met Vincent clubkampioen Gouden Span

7 mei werden de clubwedstrijden verreden.

Na de puntentelling, waarbij ook de wintercompetie vaardigheid werd meegeteld,
bleken Elly en Johan van Beek op een gedeelde eerste plaats te staan.
De betere dressuurproef van Elly (205 punten) gaf de doorslag en zo staat de wisselbeker een jaar bij ons op de kast.

Ook Jorden deed natuurlijk mee met Kiki. Hij werd 4e bij de guppen.

Hoogland

De eerste buitenwedstrijd ging prima.
Vincent won één dressuurproef met 196 en de 2e met 185 punten.

Voor het eerst de M-vaardigheid gestart - 1 balletje er af.

Successen districtskampioenschappen Wierden

Een mooie afsluiting van de indoorwedstrijden. Op 27 maart werd Elly met Brurenhof's Vincent
reservekampioen L-dressuur en kampioen L-vaardigheid van mendistrict Oost.

De kampioenschappen vielen jammergenoeg gelijk met de oefenmarathon in Putten,
die door onze menvereniging georganiseerd werd.
Hierdoor moest Elly het zonder support van familie doen.
Gelukkig kreeg ze royaal hulp van leden van buurtverenigingen.
Met speciale dank aan Jan en Nel Hofmeijer.

Brurenhof's Vincent goed op dreef tijdens indoorwedstrijden

Tijdens de indoorwedstrijden zijn we overgegaan naar de L-dressuur, wat boven verwachting gaat.
Van de 8 gestarte wedstrijden werden we 5 x 1e, 1 x 2e en 2 x 3e.
De punten varieerden van 180 tot 220! punten.

Ook de vaardigheidsproeven gaan goed.
We waren steeds foutloos, maar in de barrage niet snel genoeg voor een prijs.
In het buitenseizoen moeten we over naar de klasse M.

Vincent

Mooie afsluiting zomerseizoen

Tevreden kijken we terug naar de laatste buitenwedstrijd, de Hippiade Mennen te Ermelo.
Tijdens deze zeer goed georganiseerde Nationale Kampioenschappen werden we
met Brurenhof's Vincent reservekampioen B-dressuur met gemiddeld 193 punten.
De vaardigheid ging eveneens goed, 2 maal foutloos, maar de barragetijd was net
niet goed genoeg voor een prijs. We werden 8e.

Foto's B. van Ravenhorst en Inge Jager

De 1e dressuurproef liep Kiki erg lekker, maar de 2e proef ging wat minder.
In een sterk deelnemersveld werden we uiteindelijk 6e.
Volgend jaar gaan we proberen of we ook in de klasse Z mee kunnen komen.
's Morgens vroeg waren we foutloos bij de M-vaardigheid.
De barrage was 's middags direct na de dressuur.
Als laatste starter reden we alles of niets.
Kiki was supersnel en ging foutloos, totdat Elly poortje 10 vergat en gediskwalificeerd werd !


Tijdens de barrage met Kiki (foto Jacob Melissen)

Ringsteken Elspeet

Met de "Kabouter Plop" wagen meegedaan in Elspeet. Jorden genoot weer op en top als Kabouter Klus.
Enthousiast was hij om oma Zoet langs de kant te zien. We wonnen een heerlijke vleesschotel.

Heideconcours Ede

Vincent was die dag behoorlijk in vorm. We wonnen beide dressuurproeven (resp. 192 en 194 punten)
en ook bij de vaardigheid werden we eerste.

Met Kiki 2 M-dressuurproeven gereden, geen prijs, maar wel 182 en 187 punten.
Na de Hippiade moeten we over naar de klasse Z, want nu zijn we de toegestane 30 winstpunten gepasseerd.
De M-vaardigheid ging goed, alleen rolde er de 1e ronde 1 bal af.

Successen tijdens Welsh Event

Het Welsh Pony & Cob Stamboek vierde dit jaar haar 50-jarig bestaan met 3 fantastische dagen in Kootwijk.
Wij namen met 3 pony's deel aan de altijd gezellige sportdag met nu een internationale tint.

De dag begon goed. Brurenhof's Vincent werd als 1e geplaatst in de grote rubriek ruinen en hengsten aan de hand.
Ondertussen Joshua ingespannen voor de L-dressuur. De 1e proef liep niet lekker,
daarentegen ging de 2e proef beter en werden we 1e met 186 punten.

Hierna met Vincent een B-dressuurproef gereden en behaalden we een 2e plaats met 190 punten.
Vervolgens de vaardigheidsproef gereden. We waren de 1e combinatie die foutloos was.
Met het oog op het allround kampioenschap de barrage gereden met een korte lijn, maar wel op safe.
Het resultaat was foutloos in 79 seconden.

Daarna Joshua weer ingespannen voor de L-vaardigheid. Joshua was ook de 1e ronde foutloos.
Met hem reden we de barrage alles of niets met korte lijnen.
In een tijd van 56 seconden hadden we de snelste tijd van de dag.
Met Vincent werden we 3e eveneens in de klasse L.

Toen was Jorden aan de beurt. Met Kiki een mooie dressuurproef gereden (193 punten).
Bij de kegelbaan viel er 1 balletje.
Volgend jaar gaan we proberen of hij een eigen proef kan rijden zonder extra leidsels van z'n moeder.

Na enkele uren wachten (het internationale programma liep behoorlijk uit) met Vincent
meegedaan aan de "private driving" rubriek.
Deze rubriek werd anders gereden dan we verwacht hadden, we werden 4e.

Al met al een drukke, maar toch mooie sportdag.


foto Ellen Bos

Ringsteken Putten

Jorden had het er steeds over. Hij wilde graag Kabouter Plop zijn tijdens het ringsteken.
Op zich natuurlijk een leuk idee, maar hoe realiseer je deze wens?
Na enig gebel en wat tips was kleding geen probleem, maar vormgeven aan de wagen bleek moeilijker.
Met hulp en ideeën van Marijke van Wincoop is het toch een mooie wagen geworden.

Onze fanatieke pony Kiki trok trots de wagen met aan de leidsels Elly als Kabouter Plop,
steekster Emma van Wincoop als Kwebbel en Jorden, die geweldig genoot als Kabouter Klus.
We wonnen de originaliteitsprijs!

Foto's Rick & Annemiek Zoet

Wehl

Zaterdag 18 juli werden onder natte weersomstandigheden te Wehl de selectiewedstrijden en
districtkampioenschappen van afdeling Oost verreden.

Deze dag verliep voor ons zeer succesvol.
Met Brurenhof's Vincent werden we dressuurkampioen klasse B met gemiddeld 193 punten.
De vaardigheid ging eveneens super.
Na 2 foutloze ritten werden we reservekampioen klasse L.

Ook Kiki deed het prima. In de stromende regen werden we kampioen in de M-dressuur.
De vaardigheid klasse M werd foutloos gereden, maar helaas 0,22 seconden tijdsoverschrijding.

Hiermee zijn Vincent en Kiki beide geselecteerd voor deelname aan de
Hippiade van 19 september as te Ermelo voor zowel dressuur als vaardigheid.

Bij deze bedanken we Rene Mondelaer die alle dressuurproeven heeft voorgelezen.

Voorthuizen

Op 11 juli hebben we een mooie dag gehad op de gezellige en goed georganiseerde wedstrijd te Voorthuizen.
Jorden heeft meegedaan met Kiki en kreeg 2 mooie 1e prijzen.
Elly werd met Joshua 2e (180) en 1e (188) bij de L-dressuur.
De vaardigheid was binnen de tijd, maar helaas 1 balletje.

Vincent zette 2 B-dressuurproeven op zijn naam, te weten met resp 179 en 193 punten.
De vaardigheid ging niet zo best: we gooiden er wel 5 ballen af.

4 juli Dag van het Paard Nijkerk

Met Kiki meegedaan aan de prachtige rit met 5 hindernissen te Nijkerk met nichtje Kim Soede als groom.
Van de ruim 100 deelnemers werden we 9e. Een mooie prestatie waar we best trots op waren.
Kiki blijkt met marathonhindernissen totaal geen moeite te hebben !

6 juni Hulshorst

Met Brurenhof's Vincent gestart. Het gaat snel met de winstpunten.
De eerste proef 2e met 187 punten en de 2e proef gewonnen met een superscore van 221 punten!

Buitenseizoen gestart

De eerste buitenwedstrijd was voor ons in Hoogland.
Met Joshua behaalden we 2 winstpunten in de L-dressuur (2e en 3e).
Vincent vond deze eerste buitenwedstrijd erg spannend en zag alles om zich heen,
kilometers maken dus! Toch behaalden we een winstpunt.

Hierna kwamen de clubkampioenschappen van onze menvereniging "het Gouden Span".
We hebben meegedaan met Joshua. Helaas ging de dressuurproef niet naar wens.
De vaardigheid daarentegen ging super en hierbij waren we de beste van de dag.

Te Hulshorst en Garderen met Vincent gereden.
Beide wedstrijden een proef gewonnen met resp. 195 en 207 punten.
De vaardigheid blijkt ook Vincent leuk te vinden, de laatste keer zelfs barrage gereden.

Omdat Kiki nog niet helemaal hersteld was, mocht Jorden de pony Stefie lenen van de fam. Jansen.
Jorden genoot ervan! Vooral de kegelbaan, die hij samen met Aart-Jan reed, vond hij prachtig.
Hij moedigde Stefie op z'n eigen wijze luidkeels aan.

Jorden en Aart-Jan met Stefie tijdens de vaardigheid. (foto: Jacqueline Vos)

Indoor wedstrijden

De laatste 2 wedstrijden is voor het eerst gestart met Brurenhof's Vincent (v. Coelenhage's Juggler).
Het is de bedoeling dat hij te zijner tijd met Joshua in het tweespan gaat lopen.
Voorlopig rijden we nog door in het enkelspan: dit doet hij al behoorlijk naar wens.


Met Vikariën's Joshua werd de overstap gemaakt naar de L-dressuur.
Na een moeizame start begon hij de laatste 2 proeven beter te lopen en werden winstpunten behaald.

De vaardigheid vindt Joshua leuk om te doen en pakt hij goed aan.
Dit resulteerde in diverse winstpunten.


Joshua tijdens de vaardigheid te Putten

Welsh Sportdag

De dag begon goed met een 1e plaats aan de hand met Vikariën's Joshua.
Tijdens de dressuur werden 2 winstpunten behaald in de klasse B.

Later kwam Waterland's Kiki in actie met de M-dressuur en M-vaardigheid.


Kiki tijdens de M-dressuur

Jorden reed ook met Kiki een mooie dressuur- en vaardigheidproef.


Jorden met Kiki in actie tijdens de dressuurproef

3x Oranje in Ede

Tijdens het heideconcours te Ede werd Elly met Vikariën's Joshua 2 keer 1e in de B-dressuur met 192 en 194 punten.
Ook met Kiki behaalde zij een 1e prijs, maar dan in de M-dressuur met 208 punten.

Ringsteken Putten

Als "Flower Power" deden Elly, Jorden en Yannick mee, tijdens de Puttense paardendagen,
met ringsteken. De kleurige wagen won een aanmoedigingsprijs en Kiki kreeg de prijs voor bestgaande pony.

ringsteken2008

Wouterswoude

Tijdens de marathonwedstrijd in het Friese Wouterswoude deed Harco Schuit mee
met zijn span Vikariën hengsten. In het sterren deelnemersveld bezetten zij een mooie 5e plaats.
De halfbroers Vikariën's Jovial en Vikariën's Joyrider zijn beide zonen van
Vikariën's Justine (x Vechtzicht's Cymro Bach / x Vikariën's Cassidy)

Dag van het paard Nijkerk

Op 5 juli heeft Elly Zoet samen met Kiki en groom nichtje Kim meegedaan
aan de rit (met tussendoor hindernissen) van Nijkerk. Het was erg leuk om te doen.

nijkerk

28 juni Voorthuizen

Een succesvolle dag voor ons.
Elly werd met Waterland's Kiki 2x 1e in de M-dressuur en 2e M/Z-vaardigheid.

kiki voorthuizen
Waterland's Kiki

Vikariën's Joshua gaat het ook steeds beter doen en werd 1e in de B-dressuur.

Joshua voorthuizen
Vikariën Joshua in actie tijdens het kegeltjes rijden

Als laatste verscheen Jorden aan de start met Waterland's Kiki.
Het ging prima, de jury was tevreden, maar vond dat Jorden zelf meer commando's aan Kiki moest geven.
Dit gaan we hard oefenen voor de Welsh Sportdag.

Jorden Voorthuizen
Petje af!

Onze trouwste supporters: opa en oma Gondelach
(inmiddels 80 jaar!)
Opa en Oma

Menwedstrijd Hoogland

Tijdens de menwedstrijd te Hoogland bleken Elly en Waterland's Kiki in topvorm te zijn.
Beide proeven bleken goed te zijn voor een overwinning in de M/Zdressuur,
met de hoge scores van 202 en 205 punten.

Beste start buitenseizoen mennen

Op 1 mei werd de eerste buitenwedstrijd te Voorthuizen gehouden. Voor ons een succesvolle dag.
Met Vikariën's Joshua werd voor het eerst officieel gestart, dit resulteerde in een 1e prijs.
B-dressuur 186 punten, de andere proef leverde 184 punten op.
De vaardigheid was foutloos, maar 2 seconden te langzaam.

Met Waterland's Kiki behaalden we twee 1e prijzen in de M-dressuur (resp 191 en 186),
de M-vaardigheid 2 keer foutloos.

Ook Jorden was ingeschreven om een speciale dressuurproef te rijden met Bas.
Helaas was Ank (Wickel) ziek en moest hij rijden met Kiki en z'n moeder.
Deze vuurdoop hebben we goed doorstaan.
Jorden reed een mooie dressuurproef met zelfs een 10 op z'n lijst.
Ook de kegelbaan ging super. Jorden vond alle poortjes een "makkie"
en moedigde Kiki luid aan. Hij kreeg 2 mooie 1e prijzen.

 

Elly Zoet kampioen dressuur district Oost

Een prachtige afsluiting van de succesvolle indoorwedstrijden.
Elly nam met Waterland's Kiki deel aan de kampioenschappen van district Oost te Westendorp,
waar ze zich zowel voor de M-dressuur als de M-vaardigheid wist te selecteren.
Uiteindelijk werd ze samen met Kiki kampioen in de M
/Z/ZZ dressuur.

Black & Light show

Met 4 enkel- en dubbelspannen (allen Welsh A) hebben we een black & light show gegeven tijdens de Night of the Stallions.
Onder leiding van Ank Wickel reden we een carroussel in het donker met violet accenten als lichtpunten.
Het was erg leuk om hier met Kiki aan deel te nemen.
Gezien de enthousiaste reacties van het publiek was deze show super geslaagd.

Hippiade: Afsluiting van het zomerseizoen

Onder slechte weersomstandigheden werd 29 september de menhippiade gehouden.
Met Waterland's Kiki waren wij via afdeling Oost geselecteerd voor de M-dressuur en de L-vaardigheid.
Hoewel het rijden in de M-dressuur eigenlijk best leuk gaat, blijken we nog niet mee te kunnen
met de nationale top. Maar wat wil je we komen pas ruim een maand in deze klasse uit.
Nu waren we 10e in de dressuur. De kegelbaan moesten als één van de laatsten rijden,
waardoor het terrein meer zwart dan groen was en behoorlijk zwaar en glad.
We waren echter foutloos, maar 3 strafpunten tijdsoverschrijding.

Welsh sportdag

Vikariën's Joshua nam voor het eerst deel aan een wedstrijd en dat begon goed.
Aan de hand bezette hij de eerste plaats in de rubriek ruinen/hengsten.
Hij behaalde de hoogste punten van de dag.
In de B-dressuur werden we 5e en de vaardigheid ging ook goed.
Alles bij elkaar goed voor een 3e plaats bij de all-round menpony's.

joshua joshua vaardigheid

Waterland's Kiki deed mee aan de hand (5e), 2x in het M-dressuur,
waarvan 1x 199 punten en 190 punten in de 2e ring, wat goed was voor een 2e prijs.
De vaardigheidsproef ging foutloos, maar we reden te lange lijnen,
waardoor we tijdsoverschrijding hadden.

Johan van Veluw heef Vikariën's Cassidy klaargemaakt voor het aangespannen werk.
Door het vele hinneken verspeelde hij te veel energie en was hij niet met z'n hoofd bij z'n werk.
Zijn prestaties vielen hierdoor wat tegen.

Het mooiste moment van de dag was voor ons en zijn supporters de proef die Jorden met Ank en Bas reed.
Zeer geconcentreerd reed Jorden super gecoached door Ank Wickel zijn 1e dressuurproef.
Dit ging echt hartstikke goed.
Mooie voltes, gebroken lijnen, afwenden, van hand veranderen en halt houden en ging bijna niets mis.
Hij kreeg een groot applaus van zijn publiek en een compliment van de jury.
Daarna mocht hij de kegelbaan rijden en ook dat ging prima, 1e keer foutloos, barrage 1 balletje.
Trots nam hij aan het eind van de dag 2 1e prijzen in ontvangst en trots dat waren we allemaal op hem.

Jorden met Bas

 

Na het behalen van het koetsiersbewijs in 2005 is Elly begonnen met de mensport.
Na eerst wat recreatief gereden te hebben is ze lid geworden van de gezellige menvereniging "Het Gouden Span" te Putten.
Met de Welsh A-merrie Waterland's Kiki werd vorig jaar gestart in de B-dressuur en L-vaardigheid.
Dit ging zo voorspoedig dat ze binnenkort verplicht is om M-dressuur te gaan starten.

In de herfst van 2006 kwamen we in de gelukkige omstandigheid dat een tweespan hengsten, die wij
in 2002 gefokt hebben en als veulen verkocht, weer terug konden kopen.

Het zijn Vikariën's Joshua (Vechtzicht's Hywel x Vikariën's Jerusha) en
Vikariën's Cassilas (Vechtzicht's Cymro Bach x Vikariën's Chianti)

Elly in Actie

Tijdens de "Dag van het Paard" in Nijkerk deed Elly met het span
en broer Koos als groom, voor het eerst mee.

De jongste telg Jorden is helemaal bezeten van het mennen.
Zonder hem kan er haast niet gereden worden en de menles van vrijdag is zijn favoriete dag.

Momenteel krijgt hij les van Ank Wickel en zijn ze hard aan het oefenen om mee te kunnen doen
om met Bas deel te nemen aan de Welsh Sportdag.
(www.ankwickelmenopleidingen.nl)

jorden